المسقعة بالبشاميل
المكونات والطريقة
باذنجان رومى مقلى**فلفل رومى مقلى**عصير طماطم**طماطم مبشورة
باذنجان رومى مقلى**فلفل رومى مقلى**عصير طماطم**طماطم مبشورة
لحمة مفرومة**بصل مفروم**ثوم مفروم**زيت للقلى**خل**سكر
ملح وفلفل**كمون**لبن**كريمة**دقيق**زبدة**جوزة الطيب**قرفة**حبهان بودرة
الطريقة
حطى الزبدة على النار مع زيت و يُشوّح البصل ويُرشّ عليه الملح والفلفل والحبهان البودر والسبع بهارات وقلبى الخليط كويس وحطى اللحمة المفرومة والثوم مع التقليب حتى تتعصّج اللحمه
البشاميل
حطى الزبدة على النارو يُوضع الدقيق ويُقلّب حتى يصبح لونه ذهبيًّاو يوضع اللبن تدريجيًّا مع التقليب و تُضاف الكريمة حسب الرغبه
المسقعة بالبشاميل
شوحى الثوم مع الملح والفلفل والكمون و يُضاف عصير الطماطم واخلطيهم ويوضع شرائح الباذنجان والفلفل .
تُوضع المسقعة فى قاع قالب بايركس او صينيه تضاف اللحمة المفرومة المعصجة ثم البشاميل وتدخل الفرن حتى تاخد لون جميل
وبالهنا والشفا.
**اعمليها**
0 Response to "المسقعة بالبشاميل"
Post a Comment